Highschool

HEJ! många av er ville höra om hur det är på min skola, puss!

Många av er kanske tror att “highschool” är som i filmerna, men det är det verkligen inte, speciellt inte på min skola. Jag går på en Privat skola ( en skola där man betalar för att gå , och som hjälper en att koma in på College). Jag har ungefär 40 personer i min årskurs- i hela 11th grade ( 2:an). Men om man skulle gå på en Public school, så skulle det vara 100-200 personer per årskurs. Det jag tycker om med min skola, är att vi är som en familj. Jag känner alla, och alla känner mig, det är verkligen inte som i filmerna med masa olika “cliques”. Skoler i USA fokuserar mest på att komma in på college, det är där allt press kommer ifrån. Man pluggar sååå hårt i fyra år på highschool för att kunna komma in på ytligare fyra år av college… det är helt sjukt hur mycket press det är att komma in på college. Men aja det finns nog en jag kommer tycka om… Skulle helst vilja plugga i Californien eller New York, men för att komma in på sånna skolor måste man plugga hårt, och det är exakt det jag fokuserar på just nu. På flesta skolor ta varje elev 7 klasser, klasser som kan vara enkla eller avancerade, det är upp till eleven och läraren vilken sorts klass man kommer att ta. Varje elev måste ta engelska, matte, no, so, och ett språk ( typ som spanska). Och så kan man välja själv om man vill ta extra klasser. Själv tar jag alla dom fem klasser .. och fotografi. OK många av er fråga vad man har på sej till skolan. På min skola har man skol uniform, och det är SÅ himla skönt!!!! Det finns igen stress på morgonen, och man behöver inte tänka ” what da heck am i gonna wear” lol. Det finns typ 5 olika färger på krage tröjor, och två olika kjolar. Skorna måste vara svarta, vita, eller blåa. Varje onsdag blir det skjorta och kavaj , för både killar och tjejer. Min favo vecka på hela skolåret är homecoming week. Denna veckan beror på ” vilken årskurs är bäst”. Hela veckan tävlar alla highschoolers och det är verkligen game on. I år van min klass hela grejen!!!! Sen på den fredags kvällen så är det en stor bonfire och slip n slide . Och sen på lördag kväll blir det själva ” homecoming dance” .

Det va typ allt om min skola! Om ni har några andra frågor så kan ni kommentera! Puss hoppas allt gå bra på era skoler !

PUSS P

photo1-20

10 Comments

 1. Er det mange svensker på skolan?

 2. åh vill också ha skoluniform, hahah!

 3. Hur har ni lärt er skriva och läsa på svenska?

 4. Ni verkar så himla trevliga och snälla allihop i P-familjen! Så himla duktiga på att skriva intressant men ändå enkelt och fint! You go!

 5. Går du OB eller amerikanskt high school?

 6. Menade IB…

 7. Men hallo! Varför har ni inte en sida på facebook man kan gilla och där ni postar att ni har lagt ut bilder på insta, uppdaterat bloggen osv !

 8. Vad heter eran skola?

 9. Just desire to say your article is as amazing. The clearness to your post is just spectacular and that i can think you are knowledgeable on this subject.
  Fine together with your permission allow me to seize your RSS feed to stay up to date with
  imminent post. Thank you 1,000,000 and please
  continue the rewarding work.

 10. I will explain the way to check webcam on the internet Now.
  Today, with the improvement of science and engineering and with the exposure of the electronic platform, students at a very young age can make money hailing online.
  Pick the perfect one, and you also have a blast making more cash than you ever believed was possible.
  The adorable chicks are merely weeks away from having the ability to pick in their food and to walk.
  However, the majority of the students who attend faculty are trying hard to make ends meet, and have to pick up a part-time occupation. McManamum
  made a excellent early break for Wigan who have begun shining in the opening minutes.
  Oh, congratulations… Mom, have you understood that uncle
  for quite a while? In the modern time when interviews, assembly, conversing,
  sport playing is currently happening online. When using this
  facility that is particular you’ll see that an ideal
  time for trip or Saturdays and Sundays. You will still get credit for the sign up.
  A learner who’s in learning very passionate could be really pleased to get all the courses in a
  way.

Write a comment

Your email address will not be published.